Artikel om sikre USB-stik

I tider hvor NSA lytter med på alt hvad vi laver online, og i vores telefoner, kan det måske friste at gøre lidt ekstra ud af at sikre sine filer. Hvis du ikke er typen der er bange for NSA, så kan det stadig være en god ide at tage et kig på et såkaldt sikkert USB-stik. Den helt store fordel ved at have et sikkert USB stik, er at det kræver en adgangskode for at kunne se indholdet på stikket. Men lad nu være med at bruge din fødselsdato som dit kodeord, så forsvinder lidt af fidusen.

Har jeg brug for at sikre mine filer?

Det kommer meget an på hvem du er, og hvad du vil bruge stikket til. Hvis du blot bruger et USB-stik til at flytte filer fra en computer til en anden, så kan det ikke rigtig betale sig at investere i et sikkert USB-stik. Hvis du derimod, gerne vil sikre dig at selvom du mister din USB nøgle, at ingen andre kan få adgang til dine filer, så bør du helt klart overveje en sikker USB nøgle. Hvis du fx får indbrud i din bolig, og tyven løber med alt hvad der er af elektronik, så kan du med hjælp fra et sikkert usb stik, sikre dig at dine feriebilleder ikke ender i hænderne på de forkerte.  USB –stikket, er ganske enkelt ubrugeligt, med mindre at du har den rigtige kode til det.

Hvordan virker den?

Det virker lidt underligt, at man bare sådan uden videre kan sikre sine filer, bare ved at købe et bestemt USB-stik, og ja, det har du helt ret i. Teknisk set, er det sikre USB-stik, det samme som et normalt USB-stik. Det sikre er blot udvidet med ekstra sikkerhed. Sikkerheden består i at stikket kryptere alle dine filer, og for at få adgang til dem, skal du som sagt fortælle dit rigtige kodeord. Det er super simpelt at bruge det sikre USB-stik, faktisk er det lige så nemt som at bruge et normalt USB-stik. Den eneste forskel er blot, at første gang du bruger stikket, så skal du lave et kodeord. Når kodeordet er lavet, vil det ikke længere være muligt at ændre det, og dine filer er derved 100 % sikret. Hvis du taber stikket, eller på anden måde mister det, så vil der ikke være nogen der kan få adgang til dine filer.