Hvor stort et USB-stik skal man bruge?

Der er desværre ikke noget præcist svar på, hvor stort et USB-stik du har brug for. Størrelsen kommer helt an på hvad du skal bruge dit USB-stik til. Hvis du blot skal bruge det på skolen, eller på studiet, behøver det ikke at være særlig stort. Hvis du derimod, har brug for at gemme fx billeder på det, bør det være noget større, ligesom det er nødvendigt at have meget plads, hvis du vil tage backup af nogle af dine filer.

Det kan du bruge 1 GB til

Det kan være svært at huske på hvor meget en GB egentlig er. Det er desværre ikke helt så logisk som man skulle tro, en GB svare nemlig til 1024 MB, og en MB svare til 1024 KB. Dog kan en huskeregel være, at en GB er ca. 1000 MB og det samme med MB, hvor en MB svare til 1000 KB.
For at komme tilbage til hvad du egentligt kan bruge 1 GB til: Et almindeligt Word dokument, på et par sider fylder normalt kun 30 KB, derfor vil du kunne have rigtig mange dokumenter på et stik på en GB.

2 GB er godt til billeder

Med et USB-stik på 2 GB, vil du have plads en god portion billeder. Billeder kan have rigtig mange forskellige størrelser, alt afhængigt af hvor store de, og hvor god kvalitet billederne er. Et billede taget med en iPhone, vil typisk fylde 2,5 MB. Det betyder at du har plads til mere end 800 billeder, så skulle der vist være rigeligt med plads til en uges ferie billeder. Inden du køber et USB-stik, er det en god ide lige at tjekke, hvor meget dine billeder fylder, på den måde kan du finde ud af hvor stort et stik, du har brug for.

Til dig der har brug for mere

Generelt set, kan de fleste personer klare sig med et par GB, men hvis du ønsker at opbevarer mere data, bør du overveje at købe et stik der er lidt større.  Det er altid en rigtig god ide at tage backup af dine filer, det kan nemt gøres med et USB-stik. Igen, kan det være en god ide, lige at tjekke hvor meget plads du har brug for, ved at tjekke hvad dine filer fylder. Derudover bør du altid købe et stik, der er lidt større end de filer du har nu, på den måde har du plads til de filer du får i fremtiden.

Hvor stort et USB-stik skal man bruge?