Hvad er et USB-stik?

Teknisk set, er et USB-Stik et stik, der enten sidder i din computer, i form af et USB hanstik, eller et stik, som du putter ind i USB porten, et usb hunstik. USB stikket er nemt at genkende, det består af et stik, der er formet som en rektangel, typisk vil du kunne finde 2 eller flere USB porte på din computer. Du kan altså genkende USB stikket ved at det er det stik, der er flest af på din computer.

USB, er derfor blot en standart for at kunne overføre data, fra en enhed til en anden. Herhjemme bliver navnet USB-stik forbundet med de her små dimser, der kan lagres rigtig meget data på. De små dimser går også under navnet USB nøgler, måske oversat fra engelsk, hvor de kaldes for USB key. Fordelen ved USB-nøglerne, er at de i forhold til deres størrelse, kan indeholde rigtig meget data. De er derfor lige til at tage med i lommen, og nemme at have lige ved hånden.

USB-stikket, kan i princippet betragtes som en harddisk, der er lige til at have med i lommen. Forskellen fra et USB-stik og en harddisk, er at der ikke er nogle bevægelige dele i et USB-stik, det er derfor langt mere hårdfør end en normal harddisk. Fordi der ikke er nogle bevægelige dele, er det muligt at lave USB stikket, så småt at det nemt bliver væk. Heldigvis er USB-stik, så billige i dag at det ikke længere kan betale sig at ærgre over det.

De forskellige tilslutninger

Den tekniske del af USB-stikket, kan være interessant at kigge på. Hvordan kan det være at din oplader til mobilen også er et USB stik, det ligner jo slet ikke et USB stik. Der findes en række forskellige stik, der kan betegnes som et USB stik, sagen er den, at det nogle steder er mest praktisk at have et lille stik, som fx i en telefon, mens andre steder er det bedre at have et mere solidt stik. Da USB blev lanceret, var der kun to forskellige standarter, et USB A og et USB B stik. USB A, er det stik du typisk vil putte i computeren, mens USB B er det stik du kan putte i printeren. Derudover findes der båd en mini og en micro udgave af stikket. Du har med garanti allerede set micro udgaven af stikket, da det er blevet standart for mobilopladere hos langt de fleste producenter. 

Hvad er et USB stik?